AKTUÁLNÍ SITUACE V DOMOVECH PRO SENIORY MĚÚSS STRAKONICE

V Domově pro seniory v Rybniční ulici byl dne 21. 10. 2020 zachycen výskyt nemoci Covid-19 s lehkým průběhem u 2 seniorů. V důsledku tohoto zjištění bylo v domově zahájeno systematické testování klientů i zaměstnanců.

Vedení Domova okamžitě přijalo zpřísněná hygienická opatření a opatření týkající se oddělení provozů a stravování. Zaměstnanci domova byli ihned vybaveni dalšími ochrannými pomůckami vyšší kategorie. Byla přijata i nutná organizační opatření.

Ředitelství MěÚSS i vedení domova je v neustálém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí ve Strakonicích, která definuje nutná opatření odpovídající situaci.

V objektech Domova pro seniory se zvláštním režimem a Domova pro seniory v Lidické ulici nebyl do této chvíle žádný výskyt nemoci Covid-19 zachycen.

V ostatních zařízeních MěÚSS je obvyklý režim, personál byl o vzniklé situaci informován, stejně jako rodiny dotčených klientů.

V případě zjištěné pozitivity u dalších uživatelů sociálních služeb budou rodinní příslušníci neprodleně telefonicky vyrozuměni.

O aktuálním stavu na všech domovech je průběžně informován zřizovatel Město Strakonice.

 

vedení MěÚSS Strakonice